הכרעת דין בתיק ת"ד 2614-02-09 - פסקדין
|
ת"ד בית משפט השלום לתעבורה בפתח תקווה |
2614-02-09
23.3.2011 |
|
בפני : אטליא וישקין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד אלעזר שולץ |
: בן צדוק - אינו נוכח עו"ד ארז אמיגה |
| הכרעת דין | |
הנאשם אשר בפני מואשם כי ביום 7.9.08 בשעה 04:00 לערך, נסע בכביש 40 מצפון לדרום.
נטען כי בהגיע הנאשם לק"מ 300, לא שם לב לדרך, סטה שמאלה ופגע בגדר ההפרדה. לאחר מכן סטה לימין ופגע בגדר הבטון שנמצאת מצד ימין, לאחר מכן סטה שוב פעם שמאלה- פגע שוב בגדר ההפרדה.
נטען כי בנסיבות המתוארות נהג הנאשם בעודו שיכור.
כתוצאה מהתאונה ניזוק הרכב ונחבל נוסע ברכבו של הנאשם.
הוראות החיקוק המיוחסות לנאשם:
1. גרימת תאונה בה נחבל אדם ונגרם נזק- עבירה על תקנה 21(ב)(2) לתקנות התעבורה.
2. נהיגה בקלות ראש- עבירה על ס' 62(2)+38(2) לפקודת התעבורה.
3. נהיגה בשכרות- עבירה על ס' 62(3)+39(א) לפקודת התעבורה.
אין מחלוקת בין הצדדים בדבר התרחשות התאונה ותוצאותיה.
הנאשם כפר בטענה כי נהג בשכרות, וטען כי אומנם סרב להיבדק, אך זאת מטעמים מוצדקים. כמו כן, טען כי לא הובהרה לו משמעות הסירוב כנדרש.
בהסכמת הצדדים הוגשו לבית המשפט עדותם של הנוסעים ברכבו של הנאשם (ת/1,ת/2), דו"ח ביצוע בדיקת שכרות באמצעות מכשיר ינשוף (ת/3), דו"ח בוחן (ת/4), תרשים (ת/5), זכ"ד (ת/6), חקירת הנאשם במשטרה (ת/7), תעודות רפואיות (ת/8) וטופס בדיקת מאפיינים (ת/10).
בכך הסתיימה פרשת התביעה.
פרשת ההגנה כללה עדותו של עד יחיד- הנאשם.
בעדותו, סיפר כי בערב האירוע, בשעה 22:30 לערך, שתה בירה אחת בביתה של ידידה. לאחר מכן, המשיך יחד עם אחיו וידידים לפאב בכפר סבא. לדבריו:" הייתי הנהג אז לא שתיתי.. התאונה אירעה בסביבות 03:00 ומשהו כשנסענו להחזיר את הבנות להוד השרון..".
תיאר התנהגותו לאחר התאונה: "אני לא הייתי במצב כל כך מפוקס". השוטרים אשר הגיעו לזירה ביצעו בדיקת מאפיינים ולאחר מכן בדיקת ינשוף. לאחר הבדיקה נשאל על ידי השוטר האם יהיה מוכן לעבור בדיקת דם, ומשהסכים נלקח בניידת לבית החולים. אולם, משנשאל שוב בבית החולים הן ע"י השוטר והן ע"י הרופא שבדק אותו, האם יהיה מוכן לבצע הבדיקה, השיב כי: "אמרתי להם שאני לא מוכן לעשות, גם הרגשתי בטראומה, כאבים, כאב לי הגב והייתי פחדתי באותו הרגע".
לטענתו, לא הבהירו לו מה יהיו התוצאות אם יסרב להיבדק.
בחקירתו הנגדית, אישר הנאשם כי הן הבוחן שנכח עמו בבית החולים והן הרופא שטיפל בו ניסו לשכנעו לעבור את בדיקת הדם, אך שב וטען כי לא הסבירו לו את ההשלכות אם לא יבצע את הבדיקה.
לטענתו, אחרי התאונה היה בטראומה שגרמה לו להסכים לביצוע בדיקת הדם, רק כדי לעזוב את זירת התאונה.
הנאשם עומת ע"י ב"כ התביעה עם הודעתה של אחת הנוסעות ברכבו אשר לפי עדותו פגשה בו רק לאחר שכבר שתה: "באותו היום הגענו לבית ידידה של חיים בהוד השרון..לא הכרתי אותה. שתינו בירה, בין השעות 22:30-23:00 אחרי זה נשארנו שם עוד קצת, הגיעה הבחורה שהייתה היום שמה מורן, ולאחר מכן יצאנו לכיוון אזור התעשיה בכפר סבא..".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|